5 tipů na nejlepší antistresový sliz pro děti i dospělé

Hledáte něco, co by vám pomohlo zaměstnat ruce, hlavu, ulevit od stresu a psychického napětí? Pak nemusíte hledat dlouho a pořiďte si antistresový sliz. Hraní se slizem může být antistresové, uklidňující a nervy rozhánějící. Zároveň jsou slizáčci skvělou hračkou jak pro děti, tak i pro dospělé. V tomto článku se dočtete o 5 tipech na nejlepší antistresový sliz!

antistresovy-sliz

Co je to antistresový sliz

Sliz je hračka pro děti i dospělé, která může fungovat jako efektivní nástroj pro snižování stresu. Jeho textura a vůně může při hraní uklidňovat a uvolňovat napětí. Tím, že se slizem budete manipulovat, natahovat ho, tvarovat či promačkávat, tak může dojít ke zklidnění mysli, zmírnění vzteku a k přesměrování roje neklidných myšlenek jinam než na stresující povinnosti.

Antistresový sliz je také skvělým pomocníkem pro relaxaci a odreagování či zahnání nudy. Zároveň hraní se slizem u dětí rozvíjí motoriku, koordinaci pohybů, kreativitu a představivost. 

TIP: Přečtěte si článek o nejlepších motorických hračkách.

Jak používat antistresový sliz

Antistresový sliz můžete v podstatě používat kdekoliv a kdykoliv pocítíte potřebu se uklidnit. Sliz vyndejte z jeho dózy a jednoduše s ním manipulujte mezi prsty, dokud se nebudete cítit lépe. Sliz můžete tvarovat, natahovat nebo promačkávat. 

Hraní s antistresovým slizem má hned několik benefitů: Zlepšuje náladu, snižuje úzkost, hraní vás uvolní a u dětí zlepšuje soustředění. Jen pozor, pokud antistresový sliz pořídíte svému dítěti, dbejte na to, aby si s ním hrálo pod vaším dozorem.

TIP: Open ended hračky a 10 tipů na ty nejlepší

5 tipů na nejlepší antistresový sliz pro děti i dospělé

Pokud si plánujete pořídit antistresový sliz, máme pro vás hned několik tipů na ty nejlepší. Naši slizáčci jsou vhodné jak pro děti od 3 let, tak i pro dospělé. Jsou určené k hraní, nedělají nepořádek a vydrží zhruba 1–3 měsíce při správném skladování. U nás na e-shopu najdete 6 různých druhů slizu, a to klasický, gumový, pěnový, hedvábný, gelový a bublinkový. Každý z nich má jiné vlastnosti.

Gumový slizáček Magická láska

Gumový slizáček Magická láska je průhledný sliz se třpytkami, který se natahuje, drží pohromadě a nelepí se. Součástí balení je barevné pěnové srdíčko, které se do slizu přidá, tím změní sliz barvu a třpytky krásně vyniknou. 

slizacek-laska

Pěnový slizáček Duhový jednorožec

Pokud hledáte sliz pro holčičky, tak je pěnový slizáček Duhový jednorožec naprostou trefou do černého. Nebo spíš do růžového? Sliz má krásnou pěnovou konzistenci a růžovou barvu. Jako doplňky v něm najdete pěnové kuličky a figurky jednorožců. Sliz je tužší, nelepí se a dá se z něho tvořit.

slizacek-jednorozec

Bublinkový slizáček Květinka

Bublinkový slizáček Květinka je sliz modro-fialové barvy, a to že je bublinkový znamená, že z něj jdou dělat bubliny! No, není to paráda? Sliz také obsahuje třpytky a dvě figurky květin. Hračka je vhodná pro děti od 3 let.

slizacek-kvetinka

Hedvábný slizáček Příšera

Všechny kluky jistě potěší hedvábný slizáček Příšera, který je zelený a opravdu vypadá jako příšerka. Sliz má hedvábnou konzistenci, táhne se, sype se a dělá pavučinky. Hračka je něco mezi slizem a kinetickým pískem. 

slizacek-prisera

Gelový slizáček Ploutvička

Na dlouhé hodiny zabaví i gelový slizáček Ploutvička, který má fialovou barvu, obsahuje figurku ploutvičky z pryskyřice, třpytky a konfety. Sliz je gelový, měkký, průhledný, může se lehce lepit a táhne se do dálky.

slizacek-ploutvicka

Jak skladovat antistresový sliz

Aby si antistresový sliz zachoval svou texturu a vůni, tak je důležité ho správně skladovat. Sliz po hraní ukliďte zpátky do dózičky, dlouhodobé vystavení vzduchu totiž zkracuje jeho životnost. 

Často kladené otázky:

Je antistresový sliz vhodný pro děti?

Ano, pokud je používán pod dohledem dospělé osoby a dodržují se bezpečnostní pokyny.

Proč je dobré hrát si se slizem?

Hraní si se slizem podporuje soustředění, kreativitu, senzorickou simulaci a snižuje stres.

Jak dlouho vydrží antistresový sliz?

Doba trvanlivosti antistresového slizu závisí na jeho správném skladování a použitých ingrediencích, obvykle vydrží několik týdnů až měsíců. Naši slizáčci obvykle vydrží po dobu 1– 3 měsíců.

Může antistresový sliz pomoci s agresí u dítěte?

To je velmi individuální, ale hraní si s antistresovým slizem pomáhá obecně uvolnit psychické napětí a stres a může to tak částečně pomoci. 

Může antistresový sliz pomoci s ADHD nebo autismem?

Pro některé lidi s ADHD nebo autismem může být hraní s antistresovým slizem uklidňující a podporuje soustředění.