Náš originální ADVENTNÍ KALENDÁŘ je právě v předprodeji za zvýhodněnou cenu! Jen do konce října!

Dřevěné doplňky a dřevěná zvířátka pro děti, které musíte mít doma

Dřevo je materiál, který nikdy nevyjde z módy, a to se týká i hraček pro děti. Jen si zavzpomínejte, kolik zábavy jste si v dětství s dřevěnými hračkami užili. Pokud byste chtěli stejný úsměv na tváři vidět i u svých potomků, sestavili jsme pro vás seznam, ve kterém najdete ty nejlepší dřevěné doplňky pro děti. Zvláštní pozornost budeme věnovat dřevěným zvířátkům, protože ty zkrátka frčí.

drevene-doplnky-a-drevena-zviratka-pro-deti

Proč pořídit dítěti dřevěné hračky?

Jako maminka mohu říct, že dřevěné hračky jsou jednou z nejlepších investic, kterou můžete pro své děti udělat. Tady je několik důvodů, proč jsou dřevěné doplňky a dřevěná zvířátka pro děti skvělou volbou:

  • Bezpečnost: Jako rodič vím, jak důležité je, aby byly hračky pro naše děti bezpečné. Dřevěné hračky se vyrábějí z přírodních materiálů a neobsahují škodlivé chemikálie, které často nacházíme v plastových hračkách. Naše malé děti mají tendenci vše strkat do úst, takže je uklidňující vědět, že jsou v bezpečí.
  • Odolnost: Dřevěné hračky jsou neuvěřitelně odolné. Vydrží hrubší zacházení a každodenní používání, což je ideální pro malé dobrodruhy. Tyto hračky mohou být tak pevné, že je můžete předávat z generace na generaci, což dodává každé hračce zvláštní kouzlo a sentimentální hodnotu.
  • Ekologie: Jako rodiče chceme dětem předat planetu v co nejlepším stavu. Dřevěné hračky jsou mnohem šetrnější k životnímu prostředí než jejich plastové protějšky. Vyrábějí se z obnovitelných zdrojů a při jejich výrobě se vytváří méně odpadu. A když už doslouží, snadno se recyklují nebo kompostují.
  • Podpora kreativity a fantazie: Dřevěné hračky, jako jsou dřevěná zvířátka pro děti, podporují jejich kreativitu a fantazii. Můj syn si například hraje s dřevěnými zvířátky a vytváří úžasné příběhy, které rozvíjejí jeho mentální schopnosti a sociální dovednosti. Tyto hračky opravdu podporují dětskou představivost a učí je myslet jinak.

Mohlo by vás také zajímat: Proč dítěti koupit smyslové hračky a jaké jsou ty nejlepší?

Jaký vliv mají dřevěné doplňky na vývoj dětí?

Většina dřevěných hraček z naší nabídky odpovídá principům Montessori pedagogiky. Tyto hračky, jako například dřevěné doplňky, puzzle a stavebnice, jsou nejen krásné, ale také praktické. Manipulace s těmito hračkami pomáhá dětem rozvíjet jemnou motoriku a koordinaci ruka-oko, což je klíčové pro jejich růst a učení.

Stavebnice a puzzle jsou fantastické pro rozvoj logického myšlení a řešení problémů. Děti se při hraní učí plánovat a zvažovat různé možnosti, což výrazně posiluje jejich analytické schopnosti. Vidět, jak moje dítě staví různé budovy a tvoří své malé světy, je pro mě nesmírně uspokojivé a vím, že tím rozvíjí své myšlení.

Když se děti hrají s dřevěnými hračkami společně, učí se komunikovat a spolupracovat, což podporuje jejich sociální a emocionální dovednosti. Tyto interakce jsou důležité pro jejich schopnost pracovat v týmu a rozvíjet empatii a porozumění vůči ostatním.

Dřevěné hračky z naší nabídky tedy nejenže odpovídají Montessori principům, ale také podporují komplexní rozvoj dětí. Od jemné motoriky přes logické myšlení až po sociální dovednosti – to vše přirozeně a zábavně.

Mohlo by vás zajímat: 11 tipů na skvělé Montessori hračky pro nejmenší

 

Nejlepší dřevěné doplňky a dřevěná zvířátka pro děti

Jak jsme slíbili, připravili jsme si pro vás seznam 5 nejlepších dřevěných hraček pro děti. Možností je nepřeberné množství, a tak věříme, že vám náš výběr usnadní nákup.

TIP: Nejlepší dřevěné hračky pro děti

1) TickiT Dřevěné kostky s drahokamy

TickiT Dřevěné kostky s drahokamy podporují rozvoj dětské kreativity a stavebního potenciálu. Tato sada obsahuje krásné průhledné drahokamy, které okamžitě upoutají pozornost a povzbudí děti k tomu, aby využily svou neomezenou představivost.

S těmito kouzelnými kostkami mohou děti vytvářet fantastické stavby a hrát si celé hodiny. Hraní s těmito kostkami nejenže baví, ale také výrazně podporuje rozvoj jemné motoriky a koordinace ruky a oka. Sleduji, jak mé dítě pečlivě skládá kostky, a vidím, jak se zlepšuje jeho preciznost a soustředění.

Jsou vyrobeny z kvalitního bukového dřeva, což zajišťuje jejich odolnost a dlouhou životnost. Jako máma jsem vždy ráda, že můžu svému dítěti nabídnout hračku, která je nejen krásná a zábavná, ale také robustní a bezpečná.

drevene-doplnky

2) Velká sada dřevěných a akrylových kostek 54ks

Velká sada obsahuje mix různých dřevěných kostek a kostek s průhlednými akrylovými drahokamy, které podporují dětskou představivost a tvůrčí myšlení.

Tato sada se řadí mezi open ended hračky, takže je jen na dětech, jak si budou s kostkami hrát. Kostky můžou třídit podle barev, počítat je nebo z nich stavět různé stavby a tvary.

Hračka je vhodná pro děti od 3 let. Je tedy ideální na rozvoj motorických dovedností, kreativity a logického myšlení již od útlého věku.

drevene-doplnky-montessori

Mohlo by vás zajímat: Open ended hračky: 10 tipů na ty nejlepší

3) Farma kartičky

Farma kartičky vyzývají děti k objevování a učení se prostřednictvím smyslů. Jde o hravou interakci s dřevěnými zvířátky z farmy. Sada obsahuje 10 překližkových kartiček o rozměrech 11×9 cm, na kterých najdete koně, krávu, krocana, prase, husu, kohouta, králíka, kozu, osla a ovci. Kartičky jsou vyrobené z kvalitní 5mm bukové překližky, která je ošetřená lněným olejem zajišťujícím odolnost a dlouhou životnost.

Dřevěné kartičky se zvířátky mají široké využití. Děti do nich mohou sypat rýži nebo obarvenou sůl vytvářet tak krásné obrázky zvířátek. Kartičky poslouží také na modelování, obtiskávání, hru se stíny nebo obkreslování. Kromě toho mohou děti přiřazovat figurky nebo obrázky k odpovídajícím kartičkám, a poznávat tak život na farmě.

TIP: 10 tipů na nejlepší hračky pro dvouleté dítě

drevena-zviratka-farma

TIP: Pokud vaše dítě miluje zvířátka, udělají mu radost také dřevěná zvířátka ze safari.

4) TickiT dřevěný vesmír 10ks

TickiT Dřevěný vesmír 10ks otevírá dětem dveře do nekonečných hlubin vesmíru. Tato sada dřevěných vesmírných objektů představuje zábavnou a vzdělávací formu, jak prozkoumat vesmír.

Sada obsahuje 10 různých dřevěných objektů inspirovaných vesmírnými motivy – rakety, planety, satelity a UFO. Každý kus je pečlivě vyroben z kvalitního dřeva a má hladký povrch, který je příjemný na dotek.

Děti mohou tyto dřevěné vesmírné objekty použít k vytváření svých vlastních vesmírných dobrodružství. Sada podporuje u dětí kreativitu, fantazii a zájem o vědu.

drevene-doplnky-hracky

5) Smyslový tácek Obličej

Smyslový tácek Obličej je vzdělávací pomůcka, která zároveň podporuje rozvoj jemné motoriky, kreativity a představivosti dětí, a to v kombinaci s přírodními prvky. Tento tác, vyrobený z dřeva a pokrytý pryskyřičným epoxidem, nabízí široké možnosti smyslohraní zaměřeného na emoce a mimiku.

Smyslový tácek je navržen tak, aby byl odolný vůči vlhkým produktům, modelíně, vodním perlám a přírodním předmětům. Má praktickou velikost, a tak ho využijete i mimo domov na nějaké procházce.

vyrobky-ze-dreva-pro-deti

Přečtěte si také, jaké jsou nejlepší smyslové hračky pro děti s autismem.

Často kladené dotazy

Jsou dřevěné doplňky vhodné pro děti všech věkových kategorií?

Ano, většina dřevěných doplňků z našeho eshopu je vhodná pro děti všech věkových kategorií, od kojenců až po starší děti. Vždy si ale případné věkové omezení zkontrolujte v popisu daného produktu.

Jaké jsou výhody dřevěných doplňků Montessori?

Dřevěné doplňky vycházející z principů Montessori pedagogiky podporují samostatné učení dětí, rozvoj jemné motoriky, kognitivní a smyslový rozvoj. Tyto hračky jsou navrženy tak, aby děti přirozeně motivovaly k objevování a učení skrze hru.

Jaká dřevěná zvířátka obsahuje sada farma?

Na Farma kartičkách najdete obrázek koně, krávy, krocana, prasete, husy, kohouta, králíka, kozy, osla a ovce.

Jaká dřevěná zvířátka obsahuje sada safari?

Sada dřevěných kartiček Safari obsahuje obrázek gorily, žirafy, hyeny, antilopy, lva, nosorožce, hrocha, zebry, slona a lvice.

Proč pořídit dítěti dřevěné hračky?

Jako maminka mohu říct, že dřevěné hračky jsou jednou z nejlepších investic, kterou můžete pro své děti udělat. Dřevěné doplňky a dřevěná zvířátka pro děti jsou bezpečné, odolné, ekologické a podporují kreativitu a fantazii. Jsou vyrobeny z přírodních materiálů a neobsahují škodlivé chemikálie. Jsou odolné a mohou vydržet po generace. Navíc jsou šetrné k životnímu prostředí a snadno se recyklují nebo kompostují.

Jaký vliv mají dřevěné doplňky na vývoj dětí?

Dřevěné hračky z naší nabídky odpovídají principům Montessori pedagogiky a podporují rozvoj jemné motoriky, koordinace ruka-oko, logického myšlení a řešení problémů. Při hraní s dřevěnými hračkami se děti učí komunikovat a spolupracovat, což rozvíjí jejich sociální a emocionální dovednosti.