Ve středu 1.5. má prodejna ZAVŘENO-najdete nás na LOVE DAY od Dermacol. Ve středu 8.5. je zkrácená otevírací doba do 13:00.

Magický písek: Jaký kinetický písek pro děti je ten nejkrásnější?

Už jste slyšeli o magickém kinetickém písku? Že ne? Tak to o hodně přicházíte. Kinetický písek pro děti je skvělou smyslovou hračkou — magický písek se táhne, lepí a dá se z něj stavět. Kinetický písek je ideální volbou, pokud zrovna venku prší a vy s dítkem nemůžete na pískoviště, navíc takové hraní s kinetickým pískem pomáhá rozvíjet jemnou motoriku dítěte a s kineťáčkem se zabaví i každý dospělák! Pojďme se společně podívat, jaký kinetický písek pro děti je ten nejkrásnější.

nejkrasnejsi-kineticky-pisek

Co je kinetický písek pro děti

Kinetický písek je hračka pro děti ve formě smyslového materiálu, který je podobný mokrému písku na pláži. Kinetický písek je vyrobený z jemných zrníček, která se snadno tvarují a spojují, aniž by se lepily na ruce nebo povrchy. Kinetický písek je na dotek velmi příjemný a snadno formovatelný.

Potěší každé dítko, které zrovna nemůže jít na pískoviště a také každého rodiče, protože kinetický písek nedělá nepořádek.

K čemu je magický písek pro děti

Hraní s kinetickým pískem má mnoho výhod:

  • Dítě zabaví na dlouhé hodiny.
  • U dětí podporuje kreativitu, jemnou motoriku rukou a fantazii, navíc působí antistresově.
  • Pro děti je bezpečný, je totiž ekologický a vyrobený z netoxických materiálů.
  • Je příjemný na dotek a může posloužit i dospělákům jako relaxační pomůcka.
  • Při správném skladování a údržbě dlouho vydrží a nedělá nepořádek.

TIP: 3 nejlepší motorické hračky

Jaký magický písek pro děti pořídit

Pokud přemýšlíte, že svému dítěti pořídíte magický písek na hraní, tak byste měli vědět, že máme několik druhů a každý z nich má jiné vlastnosti:

Kinetický písek si u nás na e-shopu můžete pořídit v dóze nebo v sadě. Stejně tak k němu můžete pořídit bábovičky, vykrajovátka nebo jiné doplňky.

Mezi nejpopulárnější a nejkrásnější kineťáčky patří:

Kouzelný kineťáček

Kouzelný kinetický písek u nás pořídíte hned v několika barvách. Písek je chvíli sypký a poté zas chvíli tuhý jako kámen. Skvěle se z něj dělají stavby a bábovky. Kineťáček se zároveň nelepí na ruce ani nedělá nepořádek. Koupíte si ho v praktické dóze, kterou pak můžete nosit všude s sebou.

kouzelny-kineticky-pisek

Pavučinkový kineťáček

Spoustu barviček nabízí i pavučinkový kinetický písek, který má takovou pavučinkovou texturu a krásně se táhne do dálky. Pavučinkový kineťáček je totiž něco mezi slizem a pískem. Tento písek je vhodný i na obtiskávání a stavění báboviček. Mějte však na paměti, že tento typ může zůstávat na rukou a lehce barvit.

pavucinkovy-kineticky-pisek

Vodní kineťáček

Skvělým parťákem na vodní radovánky je vodní kinetický písek, který může i do vody. Vodní kineťáček je tužší a hrubší než klasický kineťáček a dá se z něj výborně tvořit. Také se nelepí na ruce, nebarví, a ani po něm není nepořádek.

vodni-kineticky-pisek

Kineťáčková dóza Jednorožec

Pro všechny malé milovnice jednorožců máme v nabídce kineťáčkovou dózu s jednorožcem. Dóza obsahuje růžovo-fialový kinetický písek, figurky jednorožce a další doplňky. S touhle kineťáčkovou dózou opravdu nesáhnete vedle, zejména u holčiček.

TIP: Pokud hledáte ideální dárek s jednorožcem, přečtete si náš článek. 

kinetacek-jednorozec

Kineťáčková dóza Stavba

U chlapců je zas populární kineťáčková dóza Stavba! Ta obsahuje dvoubarevný kinetický písek, bagr a doplňky simulující stavbu. S touto sadou si každý kluk vydrží hrát dlouhé hodiny.

TIP: 12 tipů na nejlepší kreativní hračky pro děti

doza-stavba

TIP: Open ended hračky a 10 tipů na ty nejlepší

Často kladené otázky:

Jak uchovávat magický písek?

Magický písek po hraní vždy vraťte zpět do dózy a dávejte pozor, aby se písek nesmíchal s nějakým jiným materiálem.

Jak dlouho vydrží magický písek?

Náš kinetický písek může při správném používání vydržet až rok i déle.

Jak obnovit kinetický písek?

Pokud se vám zdá, že kinetický písek vysychá, pak můžete zkusit obnovit jeho vlastnosti tím, že přes něj dáte navlhčenou utěrku na zhruba 30 až 60 minut. Poté by měl být opět jako nový.

Pro jak staré děti je kinetický písek vhodný?

Kinetický písek je vhodný pro všechny děti od 3 let. 

Jak si s kinetickým pískem hrát?

Z kinetického písku můžete stavět stavby a nejrůznější malé světy. Můžete k němu pořídit bábovky nebo vykrajovátka či obtiskávátka.