Ve středu 1.5. má prodejna ZAVŘENO-najdete nás na LOVE DAY od Dermacol. Ve středu 8.5. je zkrácená otevírací doba do 13:00.

Už jsou jim 3 roky? 12 tipů na kreativní hračky pro děti

Máte doma nebo ve svém okolí tříletého prcka a chcete mu pořídit kreativní hračku? Pak jste na správném místě. Kreativní hračky jsou totiž zásadní pro malé děti v jejich rozvoji. Hračky, které podporují kreativitu děti jak zabaví, tak je posunou například v sociálních dovednostech, myšlení nebo motorice. Připravili jsme pro vás tipy na ty nejlepší kreativní hračky pro děti od 3 let.

kreativni-hracky

Proč kupovat dětem kreativní hračky?

Věděli jste, že děti, které mají možnost hrát si kreativně, lépe zvládají řešení problémů a mají vyšší sebevědomí? Kreativní hračky pomahájí dětem rozvíjet dovednosti a schopnosti hrou. Pro děti od tří let vybírejte kreativní hračky, které stimulují jejich fantazii, kritické myšlení a motorikuDěti se při hře s kreativními hračkami učí experimentovat, objevovat nové možnosti a rozvíjet svou osobnost.

Je dokázáno, že kreativní hračky mají na malé děti pozitivní vliv. Pomáhají rozvíjet emoční inteligenci, sociální dovednosti, koncentraci a trpělivost. 

Zároveň je při hraní s kreativními hračkami důležitá aktivní účast rodičů. Vy, jako rodič, byste měli dbát na to, abyste si během dne našli čas na kreativní hraní s vaším dítětem například prostřednictvím společných tvůrčích projektů. Nejen, že upevníte pouto mezi sebou a svým dítkem, ale také uděláte hodně pro jeho správný vývoj. 

TIP: Přečtěte si náš článek o nejlepších hračkách na rozvoj motoriky.

Jak vybrat kreativní hračky pro děti

Pokud tedy chcete svému tříleťákovi pořídit nějakou tu kreativní hračku, pak je potřeba zvážit několik faktorů. Kreativní hračky by měly být především:

  • Bezpečné,
  • vyrobené z kvalitních materiálů,
  • vhodné pro věk dítěte.

Kolem třetího věku jsou už děti schopné pracovat s modelínou, malovat, navlékat korálky a podobně. Děti jsou také více samostatné a hry si užívají. Vybírejte takové hračky, které vyzdvihují kreativitu, fantazii a procvičují hrubou i jemnou motoriku. Děti si nejvíce v tomto věku užívají modelování, skládání, záležitosti každodenního života (kuchyňka, nářadí) nebo hudební nástroje.

12 tipů na kreativní hračky pro děti od 3 let

Kreativní hračky by neměly chybět ve výbavě žádného tříletého dítěte. Jak už bylo řečeno, kreativní hračky v dítku podporují fantazii, myšlení a další nezbytné dovednosti. Dítě se bude cítit více samostatné a určitě mu takovými hračkami uděláte radost. Sepsali jsme pro vás tipy na kreativní hračky pro děti, ať máte z čeho vybírat. Všechny hračky jsou vhodné pro děti od 3 let.

Artický smyslobox

Smysloboxy představují asi nejlepší volbu pro kreativní hraní. Tento smyslobox je s artickou tématikou a obsahuje snad vše pro rozvoj fantazie a kreativity u dítěte. V boxu najdete u dětí populární kinetický písek, modro-bílou modelínu, vykrajovátka, figurky zvířátek a mnoho dalších doplňků, se kterými si lze hrát. U smysloboxů je zároveň skvělé, že hračka roste společně s dítětem a v každém věku mu smyslobox přinese jinou zábavu.

smyslobox-articky_1

Balerína (boxík)

Pro holčičky můžeme doporučit boxík pro všechny balerínky a malé tanečnice. Jedná se také o smyslobox, který je v charakteristické růžové barvě a zároveň obsahuje směs produktů, které jsou ideální pro rozvoj kreativity. Box obsahuje kinetický písek, modelínu, barevnou cizrnu a figurky baletek. To jistě potěší každou nadějnou tanečnici!

smyslobox-balerina

Kouzelný kineťáček

Na stavění a vytváření je skvělou kreativní hračkou kouzelný kineťáček, který je tužší než klasický kinetický písek. Perfektně se z něj staví a tvoří bábovky, proto k němu doporučujeme ještě zakoupit vykrajovátka. Kouzelný kinetický písek je skvělou volbou, protože zabaví jak děti, tak i dospělé. Na výběr je hned z několika barev a písek je balený v praktické dóze. 

kozelny-kineticky-pisek

TIP: 11 tipů na skvělé Montessori hračky pro nejmenší

Kineťáčková dóza – stavba

U kinetického písku ještě chvíli zůstaneme. Pro všechny malé milovníky traktorů, písku a všeho kolem stavby, máme kineťáčkovou dózu s tímto tématem. Dóza obsahuje žlutý kinetický písek, stavební stroj a další stavební doplňky jako jsou cihličky a lopaty. Kluci si s touto hračkou užijí mnoho zábavy, protože mohou sami bagrovat písek a koho by to nebavilo?

doza-stavba

Mamolína princezna

K rozvoji kreativity, fantazie a dalších dovedností je perfektní modelína. My máme v nabídce naší vlastní mamolínu, která je uvařená z jedlých surovin, a proto se nic nestane, když dítě náhodou ochutná. Pro malé princezny máme mamolínu s princeznovskou tématikou. A pokud máte doma sestřičku, tak máme ty princezny rovnou dvě, Annu a Elsu.

mamolina-princezna

Mamolína auta

Samozřejmě nesmíme o mamolínu ochudit ani kluky. Proto pro ně máme naší mamolínu s auty. Dóza obsahuje tříbarevnou modelínu se třpytkami a třemi autíčky, krásně voní a skvěle se z ní tvoří.

mamolina-auta

Magnetická kuličková dráha

Pro malé stavitele je skvělou kreativní hračkou magnetická kuličková dráha. Dráha je z netoxického materiálu a podporuje představivost, kreativitu, jemnou motoriku a prostorovou orientaci. Ze stavebnice můžete s dítětem postavit různé stavby jako například hrad nebo silnici a poté po ní pouštět kuličky. 

drahaMohlo by vás zajímat: 3 nejlepší hračky na motorické hry pro děti

Smyslobox popeláři

Jaký malý kluk by nemiloval popeláře a popelářská auta? Přesně pro takové máme smyslobox, ve kterém najdete oranžovou modelínu, popelářská auta, figurku popeláře, vykrajovátko, kinetický písek, popelnice a další doplňky k tématu. 

285_popelari-1

Kineťáčková dóza Jednorožec

Pokud máte doma milovnici jednorožců, pak doporučujeme jednorožčí dózu s kinetickým pískem. Ta obsahuje růžový kinetický písek a figurky jednorožců na hraní, které podporují kreativitu a zejména fantazii. A pokud hledáte další hračky s jednorožci třeba jako dárek, přečtěte si náš další článek.

kinetacek-jednorozec

Mamolínová dóza pečení

A pro malé kuchtíky a kuchařky máme modelínový set na pečení. Dóza obsahuje naší domácí mamolínu ve dvou barvách a všechny potřebné pomůcky na pečení. Děti si s mamolínou náramně vyhrají a pokud náhodou svůj upečený výtvor ochutnají, tak se nic neděje, protože mamolína je uvařená z jedlých surovin. 

smyslobox-peceni

Pavučinkový kineťáček

Pro tu pravou zábavu a kreativitu pořiďte svému prckovi pavučinkový kinetický písek. Tense dá natáhnout do délky až několika metrů, dívat se skrz něj jako přes pavučinu, stříhat ho, koulet, dělat z něj bábovičky a tvořit různé věci. Balení obsahuje 500g kinetického písku jedné barvy v praktické dóze a je netoxický a zdravotně nezávadný. 

kozelny-kinetacek_1

Sada hudebních nástrojů 

Pro malé nadějné muzikanty můžete pro rozvoj kreativity pořídit sadu hudebních nástrojů, která obsahuje dřevěný bubínek, paličky, rytmické klapky, tamburínu nebo triangl. Nástroje jsou vyrobené tak, aby sedly přímo do malých rukou dítěte a jsou skvělým pomocníkem při seznamování se s hudbou.

sada-hudebnich-nastroju

TIP: Open ended hračky a 10 tipů na ty nejlepší

Často kladené otázky:

Jaké jsou ideální kreativní hračky pro děti od 3 let?

Pro děti této věkové kategorie jsou ideální hračky, které podporují jejich fantazii a rozvoj motoriky, jako jsou modelovací hmoty, stavebnice nebo malířské potřeby.

Jaký je vliv kreativních her na rozvoj dětského mozku?

Kreativní hry podporují rozvoj dětského mozku tím, že stimulují různé oblasti mozku a podporují spojování myšlenek a tvorbu nových neuronálních spojení.

Jak vybrat správnou kreativní hračku pro dítě?

Při výběru kreativní hračky je důležité zohlednit věk dítěte, jeho zájmy a individuální potřeby. Vyberte hračku, která podporuje jeho rozvoj a zároveň mu přináší radost.