V neděli 21.7. bude výjimečně otevřená prodejna 10-17 hodin

Magnetická stavebnice pro děti: Seznam 5 nejlepších

Pro všechny malé stavitele je ideální hračkou magnetická stavebnice. Magnetické stavebnice jsou skvělé pro stavění velkolepých staveb a malých světů. Děti bezesporu zabaví klidně i na několik hodin. Pojďme se společně podívat na seznam 5 nejlepších magnetických stavebnic.

magneticka-stavebnice

Magnetické stavebnice: O co jde?

Magnetické stavebnice pro děti jsou stavebnice, ze kterých se díky magnetům dá lehce stavět a ještě snadněji rozpojovat. Díky magnetické síle spolu jednotlivé dílky stavebnice hezky drží. Zároveň je pro děti neviditelná síla magnetu naprosto fascinující. Magnetické stavebnice jsou vhodné pro malé děti od 3 let, ale vyhrají si s nimi i děti starší.

Proč jsou magnetické stavebnice pro děti skvělé

Magnetické stavebnice děti milují a dospělí ocení, že:

  • Rozvíjejí u dětí kreativitu a fantazii,
  • zabaví je na dlouhé hodiny,
  • podporují manuální zručnost, prostorovou orientaci a jemnou motoriku,
  • děti si procvičí své dovednosti, logiku a koncentraci.

TIP: 3 nejlepší hračky pro motorické hry

Nejlepší značky magnetických stavebnic u nás

U nás na e-shopu najdete dvě populární značky magnetických stavebnic, a to Connetix TilesLearn&Grow

Magnetické stavebnice Learn&Grow jsou vyrobené ze silného potravinářského ABS plastu a jednotlivé díly jsou nýtované, tudíž jsou velmi odolné. Jsou vyráběné v mnoha velikostech a tematických baleních. Jejich velkou výhodou je, že jsou kompatibilní se stavebnicemi Connetix Tiles.

Magnetické stavebnice od značky Connetix Tiles mají pevné základy a jsou velmi odolné proti rozbití. Ze stavebnic lze stavět hrady, malé světy plné fantazie nebo silnice.

 

5 nejlepších magnetických stavebnic pro děti

Pokud chcete svému dítku udělat radost magnetickou stavebnicí, pak se můžete inspirovat naším seznamem 5 nejlepších.

Magnetická stavebnice pastelová sada (Connetix Tiles)

Stavebnice Connetix Tiles pastelová sada se skládá ze 120 dílků v pastelových odstínech a různých tvarech. Tato stavebnice je skvělým nástrojem pro rozvoj kreativity, představivosti, jemné motoriky a schopnosti orientace v prostoru. Během skládání si děti také procvičují logické myšlení a stavební schopnosti. Ze stavebnice lze stavět různé malé světy, stavby nebo silnici.

pastelova-sada

Magnetická stavebnice Silnice (Learn&Grow)

Všechny kluky (ale i holky) jistě potěší magnetická stavebnice Silnice. Balení obsahuje různé křižovatky, silnice nebo parkovací místa, aby si děti mohly na nich hrát s autíčky. Magnetické stavebnice Learn&Grow jsou navržené tak, aby podporovaly představivost a inspirovaly děti pro hru s otevřeným koncem. 

TIP: 12 tipů na kreativní hračky pro děti k přečtení v dalším článku.

silnice

Magnetická kuličková dráha (Learn&Grow)

Tato magnetická stavebnice nejen umožní vašemu dítku stavět hrady, zámky nebo domy, ale i hraní s kuličkovou dráhou. Součástí balení jsou totiž kuličky, které se dají pouštět skrze dráhu. 

kulickova-draha

Magnetická kuličková dráha duhová (Connetix Tiles)

Stavebnici s kuličkovou dráhou nabízí i značka Connetix Tiles. Obsahuje 92 dílů různých tvarů a barev, ale i tak se z ní dá stavět. Stavebnice u dětí podporuje představivost, kreativitu, jemnou motoriku a prostorovou orientaci.

duhova-kulickova-draha

Magnetická stavebnice 110 ks (Learn&Grow)

Magnetická stavebnice se 110 kusy od značky Learn&Grow nabízí dětem možnost stavění větších staveb díky přidaným magnetům ve větších čtvercích. Zároveň jsou pak stavby i odolnější. To nejlepší na tomhle typu magnetické stavebnice je, že se ze stavebnice dá postavit opravdu vše, co dítě napadne.

stavebnice-magneticka

Často kladené otázky:

Pro jaký věk jsou magnetické stavebnice vhodné?

Magnetické stavebnice jsou vhodné pro děti od 3 let. Ale vyhrají si s nimi i starší děti, možná i dospělí.

Jaké jsou výhody hraní si s magnetickými stavebnicemi?

Hraní s magnetickými stavebnicemi rozvíjí jemnou motoriku, prostorovou představivost, kreativitu a schopnost řešení problémů. Děti se učí základním principům fyziky a geometrie zatímco si hrají.

Jsou magnetické stavebnice bezpečné?

Magnetické stavebnice jsou navrženy tak, aby byly bezpečné pro děti. Magnety jsou obvykle pevně zapečetěné uvnitř plastových dílů, aby nedošlo k jejich uvolnění.

Mohou být magnetické dílky kompatibilní s jinými stavebnicemi?

To závisí na značce a typu stavebnice. Některé magnetické stavebnice mohou být navrženy tak, aby byly kompatibilní s jinými stavebnicemi. Například značky Connetix Tiles a Learn&Grow, které najdete u nás, kompatibilní jsou.

Jak se starat o magnetické stavebnice?

Magnetické stavebnice by měly být uchovávány v suchém a čistém prostředí. Můžete je čistit vlhkým hadříkem a mírným čisticím prostředkem.